וולף נ' "מגדל" חברה לביטוח בע"מ ואח'
|
ת"א בית משפט השלום ירושלים |
16743-08
12.5.2011 |
|
בפני : מרדכי בורשטין |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: טל וולף ע"י ב"כ עו"ד ג. ישראלי |
: 1. "מגדל" חברה לביטוח בע"מ 2. הפניקס הישראלי חברה לביטוח בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
1. בתיק דנן נקבעה לתובע נכות צמיתה עקב התאונות וזאת בתחום האורטופדיה. המומחית הרפואית בתחום הנוירולוגיה קבעה כי לתובע לא נגרמה נכות צמיתה בתחום הנוירולוגיה, אך המליצה כי ימונה מומחה נוסף בתחום הפסיכיאטריה.
התובע עתר למנות מומחים נוספים בתחום רפואת העיניים והפסיכיאטריה, ואילו הנתבעות מתנגדות לבקשה.
התובע יפנה תחילה למומחית בשאלת הבהרה על מנת שתחווה דעתה בשאלת הצורך במינוי מומחה נוסף בתחום רפואת העיניים.
2.לאחר עיון בחומר הרפואי שהוגש ובטיעוני הצדדים, מצאתי כי קיימת ראשית ראייה לאפשרות קיומה של נכות בתחום הפסיכיאטריה עקב התאונות (ראו למשל: המלצת המומחית; תעודה רפואית של דר' נטשה פסטובסקי מיום 23.07.08). הנני ממנה את דר' רמונה דורסט מהמרכז לבריאות הנפש כפר שאול כמומחית רפואית מטעם בית המשפט בתחום זה.
3. המומחית תעיין במסמכים הרפואיים אשר יומצאו לה על ידי ב"כ בעלי הדין, תבדוק את התובע ותקבע ממצאים לגבי מצבו הרפואי נוכח תאונות הדרכים נשוא כתב התביעה. שימת לב המומחית והצדדים לתקנות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים (מומחים), התשמ"ז-1986 ובייחוד לתקנות 8, 9, 11 ו 15.
4. שכ"ט המומחית יהיה בסך 4,500 ש"ח בצירוף מע"מ.
5. בנסיבות העניין, ולנוכח העובדה שלתובע נקבעה נכות צמיתה בתחום האורטופדיה, אני מורה כי הנתבעות ישאו בחלקים שווים וכמימון ביניים, בשכ"ט המומחית. השכר ישולם ישירות בתוך 30 ימים למומחית ולאחר קבלת דרישת תשלום מהמומחית.
6. הצדדים ימציאו ההחלטה למומחית..
7. התיק נקבע לעיון ליום 15.09.11.
ניתנה היום, ח' אייר תשע"א, 12 מאי 2011, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|